Skip to content
Wholesale and retail

Data-empowered digital commerce

To stand out in the global competition, wholesale and retail companies need to tap into process and customer data and think about the value they can extract from analytics. 

We can help
Manufacturing industries

Customer-centric, data-led manufacturing

For manufacturers, true digital transformation starts by envisioning where in the value chain can data be applied to make a difference.

We can help
Public Sector

Accessible and intuitive public services

All public sector services should be designed to serve citizens first. Digital solutions and applications must be easy to use, despite physical and cognitive disabilities.

We can help
Energy and utilities

Dynamic and resilient energy economy

Digital processes and data-led services help energy and utility sector companies develop a stable energy offering with transparent, customer-centric services.

We can help
Digital platform economy

Fast-tracking innovative business models

Shared platforms offer fast entry to new markets, cost-efficiently and scalably. But lasting value add comes from cross-industry collaboration and linking products with complimentary services.

We can help
Banking, finance and insurance

Agile business, customer-centric services

Digitally disrupted, the companies in the banking, finance and insurance sector must actively innovate new approaches to build omnichannel customer experiences that fully utilize data.

We can help
Medical devices manufacturers

User-centric healthcare applications

While medical device software is strictly regulated, there's room for innovations that make life easier for patients and caregivers. Stable and secure data flow is a must.

We can help

Antti Pikkarainen: Hauskaksi ohjelmoitua, täyttä elämää

Töitä. Salibandya. Lentopalloa. Frisbeegolfia. Pipolätkää. Soittohommia kolmessa bändissä… Ohjelmistokehittäjä Antti Pikkarainen on monessa mukana, mutta kun sekä ohjelmistokonsultin työstä että harrastuksista nauttii, täyden elämän yhtälö tuntuu aika mukavalta.

Alalle vahingossa, mutta sattuuhan sitä

Aina ei tiedä mihin tie vie, vaikka tietää mihin on menossa. Juuri näin kävi Antille, jonka ura ohjelmistoalalla alkoi puolivahingossa noin 20 vuotta sitten.

”Kun menin suorittamaan siviilipalvelusta silloin joskus, työ olikin sellainen, että siinä piti koodata. No, siitähän sain kipinän harrastamisen lisäksi ammattimaiseen tietojenkäsittelyyn, joka johti opintojen kautta alan hommiin 2007 ja kolme vuotta sitten Vincitille.”

Parhaimmillaan työ on kuin Legoilla leikkimistä

Nykyisessä työnkuvassaan Antti on osa asiakkaan tiimiä, joka vastaa yhden ohjelmistotuotteen kehityksestä. Vastuualueen pääkohde on PHP-, MySQL- ja InfluxDB-teknologioilla toteutettu palvelinohjelmisto erilaisten mobiilien mittauslaitteiden hallintaan ja seurantaan. Työhön kuuluu muun muassa uusien toiminnallisuuksien suunnittelua yhdessä laitetiimien kanssa, muutostenhallintaa, synkronointia testaustiimin kanssa, testauksen automatisointia sekä DevOps-toimintojen parantelua.

”Kyllä mä tykkään työstäni ja mukavissa asiakkuuksissa olen ollut. Tässä tavallaan saa leikkiä Legoilla, mutta hommasta vieläpä maksetaan. Ja silloin kun tiimin vastuut, tavoitteet ja roolitukset ovat edes kohtuullisesti tasapainossa, niin tämä työ on oikeasti kivaa. Jos olisi työtön, niin tekisin varmaan näitä samoja hommia ihan muuten vaan.”

Vincit on itseohjautuvien ihmisten talo

Antin mielestä Vincit on hyvä työnantajana tai pikemminkin työyhteisö. Kliseisesti sanottuna vastuu ja vapaus kulkevat yhdessä, niin myös Vincitillä. Eikä se välttämättä ole kaikkien juttu, mutta Antille se on sopinut.

”Tämä on tietävien ja itseohjautuvien tyyppien talo. Työkulttuuri vaatii sitä, että ottaa asioista selvää. Toisaalta sulla on myös vapaus muokata omaa työtäsi ja rakentaa henkilökohtaista oppimis- ja kehityspolkua. Ei ihmisten paimentaminen ole tämän päivän juttu, mikä on ainakin itselleni sopiva malli.”

Jalkapalloa, Mozartia ja aika paljon muuta

AC Oulun Veikkausliigan matsi vai paikallisessa kirkossa esitettävä Mozartin Requiem urkujen voimin? Tällaisia päätöksiä joutuu tekemään, kun sekä urheilu että musiikki ovat lähellä sydäntä.

”Vapaa-ajalla olen aika aktiivinen liikkuja. Pelaan vitosdivarissa salibandya, frisbeegolfissa olen ansioitunut amatööri ja sitten on vielä vähän lentopalloa sekä talvisin pipolätkää. Lisäksi festarit ja musiikki täydentävät hyvin muut vapaa-ajan aukot. Olen myös aika helposti yllytettävä, joten välillä sitä saattaa löytää itsensä vaikka curling-turnauksesta.”

Kohti muutosta ja isompia esiintymislavoja

Viiden vuoden kuluttua Antti toivoo esiintyvänsä bändinsä kanssa klubeilla ja festivaaleilla. Ohjelmistopuolella visio on myös aika selvä, vaikka verkkopalvelujen toteutuksissa teknologiat ja työkalut muuttuvat. Kokenut ohjelmistokonsultti katsookin tulevaisuutta analyyttisesti.

”Valmiiden globaalien palveluiden kokoelmat kasvavat jatkuvasti, kuten myös niiden hyödyntäminen. Pitää kuitenkin muistaa, että kaikkea ei koskaan saa valmiina – ja silloin tarvitaan sitä ongelmanratkaisukykyä sekä syvempää osaamista, jota meillä on.”

Kiinnostaisiko työt Vincitillä? Klikkaa alla olevaa linkkiä ja tutustu avoimiin paikkoihimme.

Katso avoimet paikat

Tulisitko meille työkaveriksi?


Haemme jatkuvasti uusia työkavereita kaikkiin toimipisteisiimme. Kuulisimme mielellämme myös sinusta.