Skip to content
Wholesale and retail

Data-empowered digital commerce

To stand out in the global competition, wholesale and retail companies need to tap into process and customer data and think about the value they can extract from analytics. 

We can help
Manufacturing industries

Customer-centric, data-led manufacturing

For manufacturers, true digital transformation starts by envisioning where in the value chain can data be applied to make a difference.

We can help
Public Sector

Accessible and intuitive public services

All public sector services should be designed to serve citizens first. Digital solutions and applications must be easy to use, despite physical and cognitive disabilities.

We can help
Energy and utilities

Dynamic and resilient energy economy

Digital processes and data-led services help energy and utility sector companies develop a stable energy offering with transparent, customer-centric services.

We can help
Digital platform economy

Fast-tracking innovative business models

Shared platforms offer fast entry to new markets, cost-efficiently and scalably. But lasting value add comes from cross-industry collaboration and linking products with complimentary services.

We can help
Banking, finance and insurance

Agile business, customer-centric services

Digitally disrupted, the companies in the banking, finance and insurance sector must actively innovate new approaches to build omnichannel customer experiences that fully utilize data.

We can help
Medical devices manufacturers

User-centric healthcare applications

While medical device software is strictly regulated, there's room for innovations that make life easier for patients and caregivers. Stable and secure data flow is a must.

We can help

Teppo Malinen: Pallottelu on parasta sekä töissä että vapaalla

Pallottelu on parasta sekä töissä että vapaalla | Teppo Malinen

Urallaan paljon nähnyt Account Director, Teppo Malinen, nauttii eniten ideoiden heittelystä ja ajatusten vaihtamisesta asiakkaiden kanssa. Työn ulkopuolella pallottelu jatkuu hieman eri muodossa jalkapallon ja salibandyn valmennushommissa sekä golfkentillä.

Pallottelu on parasta sekä töissä että vapaalla | Teppo Malinen

Mukavasti mutkitteleva urapolku

Jostain ilmeisen hyvästä, mutta jo unohtuneesta syystä, Teppo lähti opiskelemaan tietotekniikkaa Oulun yliopiston teknilliseen tiedekuntaan. Työura alkoi kuitenkin jo ennen diplomi-insinööriksi valmistumista, ja loppu onkin lähes klassista uratarinaa.

”Olen sellainen tapaus, joka on käynyt läpi ohjelmistoalan koko polun. Aloitin ohjelmistotestaajana, josta siirryin aika nopeasti ohjelmistokehittäjäksi. Sen jälkeen olen toiminut muun muassa Scrum Masterina ja tiimin vetäjänä, projektipäällikkönä, Product Ownerina ja nyt sitten asiakkuusvastaavana. Eli monenlaista tehtävää on tullut kokeiltua ja paljon nähtyä.”

Koodi vaihtui ihmisiin

Nykyisessä toimenkuvassaan Tepon aika menee pääsääntöisesti asiakkaiden kanssa tehtävään suunnitteluun ja projektityöhön, eikä varsinaiselle ohjelmoinnille enää jää aikaa.

”Koodia ei ole ikävä, koska nykyinen ihmispainotteinen työ on tosi mukavaa ja mielenkiintoista. Tällä hetkellä toimin pääasiassa finanssisektorin asiakkuuksissa, joissa kehitetään jatkuvasti uusia juttuja. Tärkeintä on kuunnella asiakkaita ja haistella missä milloinkin mennään. Kun on itse aktiivinen, pääsee vaikuttamaan asioihin ajoissa. Silloin tavoitteisiin on helpompi löytää ne parhaat ratkaisut.”

Pisteet Vincitin työkulttuurille

Vincitillä on Tepon mielestä moni asia kohdallaan, mutta etenkin ympärillä olevan porukan osaamistaso ja talon työkulttuuri ansaitsevat kehut.  

”En kyllä helpolla parempaa työnantajaa itselleni löytäisi. Kollegat ovat huippuammattilaisia, joihin voi luottaa. Lisäksi Vincitillä oikeasti kuunnellaan ja kunnioitetaan työntekijän tarpeita ja toiveita. Täällä ei ole koskaan tullut sellaista tunnetta, että pitäisi tehdä enemmän töitä mihin kykenee. Siihenkin olen muualla törmännyt.”

Urheilun ja perheen ehdoilla

Tepolla ei ole koskaan ollut ongelmia täyttää vapaa-aikaa. Se on kulunut leppoisasti golfkentillä tai perhokalastuksen parissa. Ja nyt kun perheessä on kaksi aktiivisesti urheilevaa lasta, niin arki on usein yhtä matalalentoa. 

”Meidän tokaluokkalainen harrastaa jalkapalloa ja salibandya. Ja kun olen ihminen, joka ei osaa sanoa ei, niin olen pojan molemmissa joukkueissa valmentajana. Lisäksi myös nuorempi poika aloitti jalkapallon, joten täyttä on. Jos jotain aikaa jää, niin mieluiten lähden golfaamaan, kalaan tai AC Oulun matsiin.”

Tulevaisuus ei näytä hassummalta

Huomisesta ei kukaan tiedä, eikä Teppokaan sitä liikaa mieti. Ammatillisesti asiat ovat kunnossa, eikä muutostarpeita ole. Oman elämän suhteen ajatuksena on kuitenkin raivata hieman enemmän tilaa myös omille jutuille.

”Töissä asiat rullaavat tasapainoisesti, mutta siviilipuolella ajattelin hieman vähentää valmentamista ja lisätä esimerkiksi golfia. Sitä olen kuitenkin pelannut lähes 20 vuotta, ja intoa on edelleen. Lisäksi hiljattain tuli tehtyä muun muassa kalareissu Kuusamoon, joten kyllä sitä kaikkea ehtii, kunhan vaan tekee.”

Kiinnostaisiko työt Vincitillä? Klikkaa alla olevaa linkkiä ja tutustu avoimiin paikkoihimme.

Katso avoimet paikatTulisitko meille työkaveriksi?


Haemme jatkuvasti uusia työkavereita kaikkiin toimipisteisiimme. Kuulisimme mielellämme myös sinusta.