Skip to content
Wholesale and retail

Data-empowered digital commerce

To stand out in the global competition, wholesale and retail companies need to tap into process and customer data and think about the value they can extract from analytics. 

We can help
Manufacturing industries

Customer-centric, data-led manufacturing

For manufacturers, true digital transformation starts by envisioning where in the value chain can data be applied to make a difference.

We can help
Public Sector

Accessible and intuitive public services

All public sector services should be designed to serve citizens first. Digital solutions and applications must be easy to use, despite physical and cognitive disabilities.

We can help
Energy and utilities

Dynamic and resilient energy economy

Digital processes and data-led services help energy and utility sector companies develop a stable energy offering with transparent, customer-centric services.

We can help
Digital platform economy

Fast-tracking innovative business models

Shared platforms offer fast entry to new markets, cost-efficiently and scalably. But lasting value add comes from cross-industry collaboration and linking products with complimentary services.

We can help
Banking, finance and insurance

Agile business, customer-centric services

Digitally disrupted, the companies in the banking, finance and insurance sector must actively innovate new approaches to build omnichannel customer experiences that fully utilize data.

We can help
Medical devices manufacturers

User-centric healthcare applications

While medical device software is strictly regulated, there's room for innovations that make life easier for patients and caregivers. Stable and secure data flow is a must.

We can help

Noora Kukkonen: Ongelmanratkaisua koodaten ja kiipeillen

Noora Kukkonen, Vincit

Rising Star -ohjelman kautta Vincitille ohjelmistokehittäjäksi tullut Noora Kukkonen nauttii siitä, kun näkee oman kädenjälkensä valmiissa palvelussa. Vincitillä Noora arvostaa mahdollisuutta itsenäiseen ongelmanratkaisuun, mutta myös sitä, että ongelmatilanteisiin saa aina apua pyytämällä. Töiden jälkeen Nooran löytää useimmiten kiipeilykengät jalassa joko seinältä tai ulkoa kallioilta.

Noora Kukkonen, Vincit

Opintojen kautta koodin ja ongelmanratkaisun pariin

Ongelmanratkaisu on todella palkitsevaa. En ole taiteellisella tavalla luova, mutta saan onnistumisen fiiliksiä siitä, kun saan jotain vaikka pidemmänkin taistelun jälkeen valmiiksi ja voin sanoa, että tein tämän itse.

Lukiossa mietin monia eri jatko-opintovaihtoehtoja historiasta luonnontieteisiin, kunnes matematiikanopettaja lykkäsi eteeni esitteen DI-koulutuksesta. Sähkötekniikan pakollisilla ohjelmointikursseilla innostuin koodaamisesta, vaikka en ollut kirjoittanut riviäkään koodia aiemmin. Päädyin vaihtamaan opintoalaa automaatiotekniikkaan, joka on tuntunut juuri omalta jutulta.

Kun hain Vincitille ja Rising Star -ohjelmaan, olin työskennellyt ohjelmistokehityksen parissa vajaan vuoden. Vincitillä minua houkutteli erityisesti projektien ja uravaihtoehtojen monipuolisuus. Halusin, että työpaikan sisällä on mahdollisuus tehdä monenlaisia projekteja, joten laitoin hakemuksen sisään.

Rekryprosessista jäi erittäin hyvä fiilis. Tietoa rekryn vaiheista sai koko ajan, ja homma eteni todella nopeasti ja järjestelmällisesti, vaikka monivaiheisuus aluksi hieman jännittikin.

Rising Star -ohjelma on ollut tosi hyvä vertaistuen lähde, ja tapaamisten kautta on päässyt tutustumaan muihin samassa uravaiheessa oleviin. Kun on saanut alkusysäyksen tuota kautta, on ollut helppo kysyä porukkaa kahville tai lounaalle myös oman projektitiimin ulkopuolelta. Tapaamisissa kuullut uratarinat ovat kannustaneet pohtimaan omia urasuunnitelmia.

Työ antaa onnistumisia ja oppimisen kokemuksia

Olen työskennellyt Vincitillä nyt puoli vuotta. Työni on todella monipuolista ja pääsen kehittämään itseäni koko ajan. Olen mukana isossa projektissa, jossa on runsaasti teknologioita käytössä. Teen suurimmaksi osaksi webbikehitystä ja olen päässyt oppimaan paljon uutta.

Ensimmäisen omatekemäni kokonaisuuden julkaisu oli mahtavaa. Uuden projektin aloittamisessa on aina se sisällepääsy- ja tutkiskeluvaihe, joka ottaa paljon aikaa. Siksi on tosi palkitsevaa, kun loppujen lopuksi näkee valmiin työnsä avoimesti kaiken kansan käytettävissä.

Työyhteisö Vincitillä on tosi rento ja juniorinkin osaamiseen luotetaan. Työn luonteeseen kuuluu, että joka päivä tulee vastaan pieniä ongelmia. Näin uran alussa arvostan sitä, että tiimissä on kokeneempia tyyppejä, joilta saa aina apua, jos ei itse löydä ratkaisua. Olen melko itsenäinen työntekijä ja nautin siitä, kun saan ratkoa haastavia juttuja itse, mutta on myös hienoa, että ympäriltä löytyy aina tukea, kun sitä tarvitsee.

Työ joustaa elämän mukana

Vincitin parhaita puolia ovat ihmisläheisyys ja joustavuus, sellainen työntekijä edellä -asenne. Työajan muutokset onnistuvat helposti elämäntilanteiden mukaan. Jos eteen tulee joku ongelmatilanne, tietää aina, kenelle mennä juttelemaan. Kaikesta näkee, että meistä vincitläisistä halutaan pitää huolta.

Vapaa-aikani käytän mieluiten kiipeilyhommissa, kesäisin ulkona ja talvisin sisäseinillä. Tykkään sekä boulderoinnista että köysistä. Kiipeilyssä viehättää jatkuva itsensä ylittäminen. Ohjelmistokehityksen tavoin kiipeilyssäkin on yllättävän paljon kyse ongelmanratkaisusta, kun pyrkii löytämään helpoimmat tavat päästä ylös.

Asiantuntija kehittyy teknologiamaailman mukana

Tulevaisuudessa ensimmäinen iso ura-askel on valmistuminen. Tällä hetkellä oman asiantuntijuuden kehittäminen on se, joka kiehtoo eniten. Haluan tulla paremmaksi koodariksi ja oppia tekemään asioita niin, että ne paitsi toimivat, ovat myös laadukkaita. Olisin varmaan itse huono suunnittelija, mutta olen mielelläni se, joka toteuttaa muiden luomat visiot.

Teknologiamaailma kehittyy koko ajan hurjaa vauhtia ja koodia tulee entistä enemmän kaikkialle. Haluan, että oma osaamiseni kehittyy teknologian mukana. Ei voi tietää, millaisia uusia suuntia tulevaisuus tuo ja se on todella kiinnostavaa – osittain juuri siksi päädyinkin tälle alalle.

 

Kiinnostaisiko työt Vincitillä? Klikkaa alla olevaa linkkiä ja tutustu avoimiin paikkoihimme.

Katso avoimet paikat

Tulisitko meille työkaveriksi?


Haemme jatkuvasti uusia työkavereita kaikkiin toimipisteisiimme. Kuulisimme mielellämme myös sinusta.