Skip to content
Wholesale and retail

Data-empowered digital commerce

To stand out in the global competition, wholesale and retail companies need to tap into process and customer data and think about the value they can extract from analytics. 

We can help
Manufacturing industries

Customer-centric, data-led manufacturing

For manufacturers, true digital transformation starts by envisioning where in the value chain can data be applied to make a difference.

We can help
Public Sector

Accessible and intuitive public services

All public sector services should be designed to serve citizens first. Digital solutions and applications must be easy to use, despite physical and cognitive disabilities.

We can help
Energy and utilities

Dynamic and resilient energy economy

Digital processes and data-led services help energy and utility sector companies develop a stable energy offering with transparent, customer-centric services.

We can help
Digital platform economy

Fast-tracking innovative business models

Shared platforms offer fast entry to new markets, cost-efficiently and scalably. But lasting value add comes from cross-industry collaboration and linking products with complimentary services.

We can help
Banking, finance and insurance

Agile business, customer-centric services

Digitally disrupted, the companies in the banking, finance and insurance sector must actively innovate new approaches to build omnichannel customer experiences that fully utilize data.

We can help
Medical devices manufacturers

User-centric healthcare applications

While medical device software is strictly regulated, there's room for innovations that make life easier for patients and caregivers. Stable and secure data flow is a must.

We can help

Jarkko Jolkkonen: Konsultointia, koodia ja havujen havinaa

Arkkitehti Jarkko Jolkkonen on jokapaikanhöylä, joka saa työssään sekä suunnitella että toteuttaa asioita tietokannoista fronttiin. Vapaa-ajallaan pitkän linjan ohjelmisto-osaaja suuntaa metsään polkujuoksemaan tai valokuvaamaan eläimiä ja niiden puuhia.

Uusi ja ihmeellinen ohjelmointi veti puoleensa

Jarkon koodausura alkoi ammatillisesti vasta ensimmäisessä työpaikassa 1999, mutta jo sitä ennen pelit, koneet ja koodi puhuttelivat tulevaa informaatioalan insinööriä. Ensimmäiset koodaukset syntyivätkin puhtaasti harrastusmielessä Mikrobitin avulla.


”Teknologia ja tietokoneet ovat aina kiinnostaneet. Olen sitä sukupolvea, joka kasvoi kuusnelosen ja Amigan kanssa. Toisaalta 90-luvulla varsinainen ohjelmointi ei ollut näin yleistä ja suosittua kuin nyt. Siksi varmaan siitä silloin innostuinkin. Oli mielenkiintoista lähteä kohti jotain uutta ja tuntematonta.”


Ongelmanratkaisua vapaassa roolissa

Vaikka Jarkon titteli on arkkitehti, työn sisältö on tällä hetkellä lähellä konsultin työtä. Lisäksi oman lisämausteensa projekteihin antaa se, että vaikka pääpaino on ongelmien ratkaisussa ja parannusten suunnittelussa, saa Jarkko myös koodata ja työstää fronttiratkaisuja.


”Oma roolini on hyvin vapaa. Kun asiakkaalla on ongelma, sitä ratkotaan erilaisilla ja ongelman vaatimilla keinoilla. Itse olen tehnyt työurallani lähes kaikkea, ja Javan lisäksi hallussa on pitkä lista muitakin kieliä. Laaja osaaminen on mahdollistanut tällaisen laajan työnkuvan.”


Ison talon edut, mutta pienen yhteisön fiilis

Tullessaan Vincitille noin kolme ja puoli vuotta sitten, Jarkko suhtautui uuteen isoon organisaatioon odottavan epäilevästi. Varsin nopeasti talon rehellinen ja yksilöitä kunnioittava ilmapiiri kuitenkin vakuutti. 


”Olen kyllä tyytyväinen, että olen tänne päätynyt. Täällä ymmärretään, että kaikilla on erilainen elämänvaihe, eikä ihmisiä niputeta massaksi. Tekijöitä arvostetaan ja yhteisöllisyyteen panostetaan paljon. Henki ja tekemisen meininki ovatkin hyviä, ja vapautta sekä vastuuta annetaan niin kuin ammattilaisille pitääkin.”


On ilo tarjota aitoa lisäarvoa

Viime vuosina yritykset ovat joutuneet viemään digitaalisia palveluitaan ja toimintojaan uudelle tasolle. Jarkon mukaan innokas kehitystyö ja tahto rakentaa uusia juttuja luo kuitenkin jatkuvasti myös uusia haasteita – ja juuri ne tekevät arkkitehdin työstä parasta.


”Kun ratkot asiakkaan tarjoamia pulmia, esiin tulee yleensä myös muuta, joissa voit asiakasta auttaa. Meidän pitää olla hereillä ja kertoa, jos jossain ilmenee parantamisen varaa. Eikä asiakkaan tarvitsekaan kaikkea huomata. Se on meidän työtämme ja sitä lisäarvoa, joka syntyy osaamisesta.


Aivoja on hyvä lepuuttaa metsän keskellä

Perheellisen miehen vapaa-aika on niukkaa, mutta kun tilaisuus tulee, Jarkko lähtee tuulettamaan päätään metsään. Silloin jalassa on polkujuoksuun sopivat lenkkarit tai kainalossa järjestelmäkamera. 


”Luontokuvaus ja juokseminen ovat jo pitkään olleet lähellä sydäntä. Tällä hetkellä lähiympäristössä riittää polkuja ja kuvattavaa, mutta olisihan se hienoa käydä kuvausreissulla myös jossain pidemmällä. Jos saisin valita, lähtisin Pohjois-Norjaan kuvaaman lunneja tai Amerikan kansallispuistoihin kuvaamaan karhuja ja hirviä.”

Kiinnostaisiko työt Vincitillä? Paina alla olevaa nappulaa ja tutustu avoimiin paikkoihimme.

Katso avoimet paikat